Een 10! voor Voedselveiligheid

Onze Voedselbank: Een tien!
Op woensdagavond 20 maart overhandigde een trotse wethouder Harriët Westerdijk aan bestuur en Projectleider Kassem Taha het voedselveiligheidscertificaat dat onze voedselbank haalde, met een vette tien!
Voorzitter Gert Abma benadrukte dat dit echt bij de kernwaarden van Voedselbank Capelle hoort: We leveren dezelfde kwaliteit als de supermarkt, we bieden continuïteit en we doen dat met vrijwilligers!

Wethouder Harriët Westerdijk was trots: ik ken geen voedselbank met dit resultaat en dit geeft vertrouwen aan partners om samen te werken met Voedselbank Capelle. Er is veel stille armoede en de aanpak is ingewikkeld. Voedselbank Capelle levert een meer dan waardevolle bijdrage.

Kassem Taha gaf de waardering ook graag door aan alle vrijwilligers en gaf het certificaat door aan Cees Hartmans. Cees heeft voedselveiligheid als verantwoordelijkheid en geeft daar elke week leiding aan.

Gert Abma: Dit maakt de voedselbank uniek. Er zijn genoeg andere voedselinitiatieven, dat zijn zeker geen concurrenten, maar wij zorgen voor een eerlijke aanvraagweging, we leveren de beste kwaliteit en we houden dat zo lang vol als nodig is, soms 3,5 jaar.
De medewerkers kregen een heerlijke maaltijd bij stichting Pameijer en Wijkrestaurant Schenkel, ook weer gemaakt door vrijwilligers.