Groen Certificaat Voedselveiligheid

Onze klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat het eten dat zij krijgen veilig is. De Nederlandse Voedsel- en WarenAutoriteit (NVWA) heeft speciaal voor de voedselbanken een Handboek Voedselveiligheid opgesteld, waaraan men moet voldoen om veilig met voedsel te kunnen werken.

Met trots kunnen wij u melden dat wij wederom de status Groen hebben mogen ontvangen van het onafhankelijke inspectiebureau Sensz. Jaarlijks wordt een onaangekondigde inspectie gehouden door dit bedrijf dat marktleider is in kwaliteitsmanagement voor de food-, hospitality-, zorg- en cateringbranche.  Het blijvend kunnen voldoen aan dit kwaliteitsniveau gaat niet vanzelf! In een jaar kan er veel gebeuren op voedselveiligheidsgebied – dan is bijsturing noodzakelijk. Door deze jaarlijkse controle wordt de voedselveiligheid gewaarborgd.

Begin deze maand heeft bij de Voedselbank Capelle deze jaarlijkse controle plaatsgevonden en hebben wij een mooie 9,3 gescoord. Het is een bewijs voor een correcte manier van werken op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Voedselbank Capelle hecht grote waarde aan het behalen van dit Groen Certificaat.

Hulde aan al onze geweldige vrijwilligers die dit onder leiding van Kassem Taha, eindverantwoordelijke voor de voedselveiligheid, mogelijk hebben gemaakt! Uiteraard zullen wij er alles aan doen om de volgende keer een 10 te scoren!