Opbrengst Passieconcert 2023 voor de Voedselbank Capelle aan den IJssel, 30 maart 2023 – Burgemeester Peter Oskam en Simon de Stigter van de Van Cappellenstichting maakten gisteren de opbrengst bekend van het jaarlijkse Passieconcert. Zij boden een cheque van € 2.500 aan de Voedselbank Capelle aan. Dit is het goede doel dat dit jaar aan het populaire Passieconcert was verbonden. De giften tijdens het concert leverden een bedrag van €1.058,50, op. De Van Cappellenstichting besloot deze week het bedrag flink te verdubbelen en naar boven af te ronden. Daarmee komt het bedrag totaal op € 2.500,-.

Extra steun van de Voedselbank

De Voedselbank was blij verrast dat zij voor dit jaar waren uitgekozen. De Voedselbank voelt de nood van mensen die door de hoge energiekosten en inflatie in geldproblemen komen. Vaak krijgen zij normaal geen hulp van de Voedselbank. Gert Abma: “We zijn de organisatie zeer dankbaar. Zeker in deze tijd is elke steun meer dan welkom. Tot eind juni geven we dit jaar ook elke week een voedselpakket aan mensen die door de energiekosten hun boodschappen moeilijk kunnen betalen. Deze actie is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 130% van het minimuminkomen. Mensen kunnen onder meer van Welzijn Capelle en de wijkwinkels een verwijsbrief krijgen.”

Passieconcert

Op 25 maart 2023 organiseerden de gemeente Capelle en de Van Cappellenstichting hun Passieconcert met dit jaar muziek van het Ragazze Quartet in de Dorpskerk. Volgend jaar is er een ander muziekgezelschap en gaat de opbrengst naar een ander Capels goed doel.
CAPELLE AAN DEN IJSSEL – 30-03-2023, cheque overhandigen aan de voedselbank door burgemeester Peter Oskam, © Jan Kok – Boomerang Fotografie, foto/credit: Jan Kok
© Jan Kok – Boomerang Fotografie, foto/credit: Jan Kok
© Jan Kok – Boomerang Fotografie, foto/credit: Jan Kok