Afgelopen maandag 29 november heeft onze voorzitter Gert Abma uit handen van mevrouw Quincella Vreden en in aanwezigheid van de heer Robert-Jan Tamis en mevrouw Alida Vreden-Cyrus, allen van de Sportondernemer Academy, een mooie cheque ter waarde van € 1.000,– in ontvangst mogen nemen. Met dit prachtige bedrag geeft de Sportondernemer Academy aan hoe belangrijk zij het werk van de Voedselbank Capelle vinden. Wij danken hen voor deze mooie bijdrage.

De opleiding Sportondernemer Academy van Sportbedrijf Rotterdam helpt startende (sport) ondernemers om hun idee tot een uitvoerbaar plan uit te werken, met als uiteindelijke doel om meer mensen in beweging te krijgen. De meerdaagse opleiding, waarvan vorig jaar de 1e editie en dit jaar de 2e editie is gehouden, is succesvol gebleken. De 3e editie van het project start in 2022. De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met de Rabobank, stichting The New Entrepreneur en Cyrus Care (allen gespecialiseerd in ondernemerschap).

Ondernemers die een concreet idee hebben, kunnen via de Academy hun idee uitbouwen. Tijdens de opleiding krijgen de volgende onderwerpen de aandacht: (1) marketing en sociale media, (2) haalbaarheid bedrijfsplan, (3) administratie en belasting, (4) financieren, betalen en verzekeren en (5) pitchen en sales. Zo zijn de ondernemers beter voorbereid om met hun onderneming te starten.

Sportbedrijf Rotterdam verzorgt het sportinhoudelijke aspect van de opleiding. Zij werken met sportregisseurs die de sportondernemers wegwijs maken in het Rotterdamse sportlandschap. Zij helpen ondernemers o.a. om de juiste beslissingen te nemen (wel of niet starten met een eigen bedrijf).
Voor meer informatie: Sportondernemer Academy