Soorten Voedselpakketten

Geplaatst op

Standaard Voedselpakket

Een voedselpakket is een krat gevuld met verschillende producten. Voedselbank Capelle probeert zoveel mogelijk producten uit de schijf van vijf in het voedselpakket te verwerken. Het voedselpakket wordt samengesteld met voedsel wat we via donaties hebben ontvangen. We proberen een zo gevarieerd mogelijk voedselpakket samen te stellen, maar het is meestal niet mogelijk complete maaltijden in het voedselpakket te doen. Het pakket is een aanvulling op uw eigen boodschappen en dus geen vervanging hiervoor. Naast voedsel, leveren we bij het voedselpakket ook regelmatig schoonmaakproducten en/of producten voor persoonlijke verzorging. Deze producten worden separaat van het voedselpakket op de uitdeelpunten ter beschikking gesteld.

 

Kindertasje

Naast een Voedselpakket geeft Voedselbank Capelle aan alle gezinnen met kinderen die op de basisschool zitten een kindertasje. Op de basisschool is het gebruikelijk dat in de korte pauze gezamenlijk wat gegeten en gedronken wordt. Kinderen die in gezinnen leven, die niet genoeg financiële middelen hebben, voor de basale levensbehoeften, gaan soms zonder tussendoortje en drinken naar school. Vanzelfsprekend is het niet leuk als een kind geen tussendoortje mee kan nemen naar school, omdat het gezin in financieel zwaar weer zit.

Het kindertasje is gebaseerd op 4 producten, t.w.:
– Fruit
– Drinken
– Koek
– Broodbeleg

Voor ieder kind, in een gezin dat op de basisschool zit, is in het kindertasje voor 5 schooldagen producten opgenomen.

 

Het gezonde voedselpakket
Vanaf april 2018 is Voedselbank Capelle begonnen met het gezonde pakket. Dit pakket is bedoeld voor alle cliënten van Voedselbank Capelle van 65 jaar en ouder.

Uit landelijk onderzoek is gebleken dat 63% van de Nederlanders van 65 jaar en ouder onvoldoende gezond eten. Dit is een stimulans geweest voor de voedselbank om dit initiatief te nemen.

De voedselbank doet in het gezonde pakket extra verse producten (deels uit eigen tuin) en producten met minder vet en suiker. Alle cliënten van de Voedselbank die 65 en ouder zijn, ontvangen het Gezonde pakket in plaats van het standaard voedselpakket. Qua omvang zijn het gezonde pakket en het standaard voedselpakket gelijkwaardig.