Soms is een beetje extra hulp welkom

Lang niet iedereen weet dat hij recht heeft op hulp van de voedselbank. Vaak denken mensen dat het niet mogelijk is. Dat is jammer en het is de moeite waard om de stap te zetten en een aanvraag in te dienen. Het klopt dat er gekeken wordt hoe hoog het inkomen is en hoeveel geld er nodig is voor de vaste lasten zoals energie, ziektekosten, schoolgeld en zo. Dat hoeft u niet zelf te berekenen, daar kunt u hulp bij krijgen. In de bibliotheek en de wijkwinkel zijn er vrijwilligers die kunnen helpen bij het invullen van de vragenlijsten.

Aanvragen is helemaal niet gek

U hoeft zich zeker niet te schamen om een aanvraag te doen. Omdat steeds meer mensen moeite hebben om, ook als ze werken en een inkomen hebben, rond te kunnen komen. De lasten zijn gewoon hoog voor iedereen en daarom kan een wekelijks voedselpakket net dat beetje rust geven. Daardoor weet je zeker dat er een goede en gezonde maaltijd op tafel kan worden gezet.

Schaamte is vaak een belemmering

Er zijn nog steeds veel mensen die zich schamen om naar de voedselbank te gaan voor hulp. ‘’Wat vindt de omgeving ervan of wat zal de familie wel niet denken dat ik niet kan rondkomen en dus naar de voedselbank moet’’. Wanneer je eenmaal over deze schaamte heen bent gestapt zul je merken dat het allemaal weer een beetje beter met je gaat en zeker met je kinderen.

Kindertasjes bij Voedselbank Capelle

Naast de wekelijkse voedselpakketten die de cliënten krijgen zijn er voor de kinderen ook kindertasjes beschikbaar. Daarin zit lekkers en fruit dat ze kunnen meenemen naar school voor tussen de middag. Via de voedselbank worden zij ook aangemeld bij stichting Jarige Job. Zo krijgen zij een cadeaudoos vol verrassingen om hun verjaardag te vieren met cadeaus en een traktatie om op school uit te delen. In de feestmaand december zorgt de voedselbank voor een echt Sinterklaasfeest dat in het Isala theater wordt gehouden. Daarbij is er voor ieder kind van de cliënten van de Voedselbank een cadeau naar leeftijd en geslacht zodat ze een heus Sintfeest kunnen vieren.

Wat wordt de eerstvolgende stap

Misschien twijfelt u nog maar de eerste stap is toch echt dat u zich gaat aanmelden voor een voedselpakket. Dat geeft niet alleen voor uzelf maar zeker ook voor uw kinderen een gevoel van rust. Geen stress meer over de vraag of u nog een maaltijd op tafel kunt zetten.  

Als u hulp bij de aanvraag wilt hebben, kunt u naar de bibliotheek of naar een Huis van de Wijk in uw eigen wijk gaan. Of bel met de Voedselbank Capelle op woensdag, donderdag en vrijdag 010-7410001.

Kijk voor het aanmelden op de website www.voedsebankcapelle.nl en klik op ‘’zoek je hulp’’. Of stuur een mail naar aanvraag@voedselbankcapelle.nl

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Deze gezinnen hebben vaak niet genoeg financiële middelen om aan de basale levensbehoeften zoals voedsel, kleding e.d.

te voldoen. Voedselbank Capelle wil gezinnen in Capelle aan den IJssel, die in deze omstandigheden leven, een steuntje in de rug bieden door wekelijks een voedselpakket te leveren.